Naitettu Prinsessa E.4.1 Sotanimityksiä

 

Tänään suuri osa Sahmun kavereista lähti sotaan pahiksia vastaan, siellä heistä tulee miehiä. Hänkin olisi halunnut aseenkantajaksi jolla oli huollossaan pelkästään toinen toistaan upeampia sotaratsuja, ja joka ratsastaisi takaisin kaupunkiin voitonparaatissa ritareiden jäljessä. Sahmun määräykset sille aamulle olivat selkeät, Prinsessa saa valita minkä tahansa kuninkaan hevosen, ja hänen ainut tehtävänsä tänä aamuna on varustaa se lähtöön. Kallis läksiäislahja, tuumi Sahmu kävellessään pitkin pilttuuriviä. Ensimmäistä kertaa elämässään hänellä olisi oikeus lähettää airut, hän ei enää ollutkaan mikään pikku tallipoika, hän oli tallirenki, jolla oli tärkeää asiaa hänen kuninkaalliselle korkeudelleen Prinsessa Elenorelle.

Sahmu seisoi odottelemassa talin ison oven vieressä, osittain siksi että airut ei ehkä haluaisi tulla likaiseen ja ruuhkaiseen talliin etsimään häntä, toisaalta Sahmu valitsi paikan jossa mahdollisimman moni näkisi hänet punavalkounivormuisen airueen kanssa. Jo toiselta puolelta pihaa oli helppo tunnistaa saapuva airut kirkuvan värisessä puvussaan. Sahmu varmisti, näkevätkö kaverit, ojentautui seisomaan täyteen pituuteensa ja laski kätensä lanteilleen.

Koko elämänsä talleilla viettänyt Sahmu ei tiennyt että myös airuilla oli keskinäinen arvoasteikkonsa, ja tämä hänelle viestiä tuova ei ollut niitä kokeneita viestinviejiä jotka lukevat ulkoa sivun verran valtiontiedonantoja. Tarkkaan ottaen Ville oli saanut oikeuden kantaa tuota univormua eilen. Ville varmisti, ettei näkyvissä ollut korkea-arvoisia miehiä ja marssi sitten hänet lähettäneen prinsessan tallityöntekijän eteen. Hän pysähtyi tahallaan ainakin parin sylin päähän tallimiehestä, oikeuttaakseen paremmin sen mitä aikoi seuraavaksi tehdä.

Hänen kuninkaallinen korkeutensa, Elroin jalokivi ja Camoin kihlattu Prinsessa Elenor haluaa tehdä tiettäväksi, että haluaa ratsukseen Cavallierin! Voitte ryhtyä kaikkiin aiheen vaatimiin toimiin.”

Hänen huudettuaan tiedotuksen koko piha kaikui pitkään airueen kantavasta, kirkkaasta äänestä.

Sahmu kohotti pipoaan, kumarsi näyttävästi ja kiitti tiedotteesta. Kaikkien pihan poikien ihaillessa aristokraattista, kirkuvan punavalkoista uniformua, Ville marssi takaisin sisään. Ja edelleen kaikkien tallipoikien katsellessa Sahmu meni rinta rottingilla täyttämään kuninkaallista määräystä. Tallipoika Sahmu, ei vaan tuoreen nimityksen saanut tallirenki, meni Cavallierin pilttuuseen ja alkoi sukia valtavan kokoista valkoista sotaoria, alkoi olla jo kiire, sillä prinsessa lähtisi aikaisin ja hänen piti huolehtia hevosen kaikki varusteet kuntoon.

Kuningas seisoi ikkunassa, tänään hänen Elenorellensa lähtisi pois ikiajoiksi.

Ja samalla lähtisi armeija, hän tunsi itsensä alastomaksi. Jollain tasolla hän jäi jopa kaipaamaan Aronia, ja heidän päivittäisiä väittelyitään. Ainut asia jossa hän ei ollut kitsastelut oli Elenoren turvallisuus, hän antoi tälle parhaat kaartilaiset henkivartioksi, antoi tämän valita mieleisensä ratsun, toivottavasti se riittäisi viemään Elenoren turvaan. Hän pyöräytti rannettaan, se tuntui olevan kirjaimellisesti kipeä kaikista uusista nimityksistä, jotka hän oli eilen kirjoittanut. Valtakunta tulisi menettämään sodassa osan hyvistä miehistään nyt oli aika antaa ylennyksiä nuorille, jotta asioille riitti hoitajia tulevaisuudessakin. Hän oli nähnyt kahden nuoren pojanklopin pokkuroivan pihalla kuin suuret herrat, tuoreet nimitykset haisivat tänne asti, mutta eiköhän heistä vielä kelpo virkailijoita kasvaisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s